Renovatie

Voor veel klanten is het al voldoende om een doucherenovatie te doen in plaats van de hele badkamer te verbouwen. Hierin zijn verschillende mogelijkheden, voor iedereen op maat gemaakt.

U kunt er voor kiezen om alleen de douchecel te vervangen. Het is vaak ook mogelijk om de hoge instap van een douchebak te verlagen. Met een nieuwe lage douchebak met antislip wordt de instap een stuk makkelijker en er is minder kans op een valpartij. En er is de keuze om een ombouw te doen van bad naar douche.

OUDE DOUCHECABINE VERVANGEN DOOR EEN NIEUWE

Dit is de meest eenvoudige renovatie, de oude cabine gaat eruit en wordt afgevoerd. De douchebak wordt voorzien van een nieuwe siliconenvoeg.

De nieuwe douchecabine wordt gemonteerd.

 

De kosten hiervan is sterk afhankelijk van wat de wensen zijn met de nieuwe douchecabine.

Maar dit is al vanaf € 800 mogelijk.

Douche renovatie

EEN NIEUWE LAGERE DOUCHEBAK MET DOUCHECABINE

De douchecabine en bak wordt gedemonteerd en afgevoerd. Er wordt plaats gemaakt in de vloer om een nieuw sifon te kunnen monteren op de afvoer.  Denk er wel aan dat het vaak niet mogelijk is om de douchebak gelijkvloers te krijgen, op een etage kan de afvoer in combinatie met de sifon een probleem zijn om dit helemaal in de vloer te krijgen.

Dan is er de keuze om een stuk tegelwerk te vernieuwen, of met wandpanelen te werken. Het tegelwerk, vaak de onderste rij tegels moet zorgvuldig verwijdert worden inclusief lijm of specie zodat later de nieuwe tegels weer netjes gemonteerd kunnen worden.

Het is ideaal als er nog tegels beschikbaar zijn, zodat er geen kleurverschil of ander motief is. Dezelfde tegels zijn vaak niet meer te vinden.

Bij wandpanelen wordt de hele wand in de douche vernieuwd door panelen. De oude tegels blijven zitten en de waterdichte panelen worden eroverheen geplakt. Dit geeft de badkamer een compleet andere look.  De vaak oude tegels met vieze voegen zijn weg, en in de toekomst onderhoudsvriendelijk.

De nieuwe douchebak wordt gemonteerd. Ook hier zijn heel veel mogelijkheden in wat betreft materiaalkeuze. De muur wordt, getegeld of met nieuwe platen voorzien. De randen opnieuw gekit.
Ten slotte de nieuwe douchecabine gemonteerd.

Kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van de materiaalkeuze wat betreft douchebak, wandpanelen of tegels, en douchecabine.

Vanaf € 2500 is dit mogelijk.

VAN BAD NAAR EEN NIEUWE INLOOP DOUCHE

Bij een renovatie wordt ook vaak de douchekraan en kop nog vervangen, zodat alles in de douche er weer een hele tijd tegenaan kan.

Zelf heeft u meestal al in gedachten hoe u de douche wilt renoveren. De kosten zijn afhankelijk van wat u precies wilt renoveren, en daarbij de materiaalkeuze van de desbetreffende producten. Denk er ook aan dat het niet altijd mogelijk is om de douchebak gelijkvloers te krijgen , op een etage kan de afvoer in combinatie met de sifon een probleem zijn om dit helemaal in de vloer te krijgen.

 Het bad wordt gedemonteerd en afgevoerd.

Er wordt plaats gemaakt in de vloer om een nieuw sifon te kunnen monteren op de afvoer.

Denk er wel aan dat het vaak niet mogelijk is om de douchebak gelijkvloers te krijgen ,

op een etage kan de afvoer in combinatie met de sifon een probleem zijn om dit helemaal in de vloer te krijgen.

De douchebak wordt gemonteerd, of de vloer wordt opnieuw getegeld.

De aansluiting van de badkraan moet verlengd worden, omdat de kraan van de douche een stuk hoger zit.

Dan worden de wandpanelen gemonteerd.

De randen worden opnieuw van een siliconennaad voorzien.

En ten slotte wordt de glasplaat / cabine en douchekop gemonteerd.

Dit is vanaf € 3500 mogelijk.

Aan de hand van een foto en de wensen van de klant kan ik al een prijsindicatie geven.
Indien gewenst kan er vooraf een afspraak gemaakt worden om de juiste aantal vierkante meters op te nemen en de ondervloer te inspecteren/beoordelen. De kosten hiervan bedragen €50, bij het doorgaan van de opdracht verrekenen wij dit bedrag)

MATERIAAL KEUZE

Tegenwoordig worden douchebakken vervaardigd uit acryl, geëmailleerd staal, composiet. Elk materiaal heeft zijn specifiek voor- en nadelen, uitzicht en prijs. 

1. Douchebak in Acryl
Acryl is een soort kunststof. Het is een erg sterk en tegelijkertijd licht materiaal. Het grote voordeel aan acryl is de prijs. Daarnaast is het sterk isolerend waardoor het warm aanvoelt aan de voeten. Acryl heeft van nature een antislip werking. Het materiaal is wel gevoeliger voor krassen dan geëmailleerd staal of keramiek. Het kan scheuren bij hoge puntbelasting. Wanneer de douche enkele jaren intensief gebruikt wordt, zal het acryl al snel dof worden. 

2. Douchebak in Geëmailleerd staal
Geëmailleerd staal is krasvast, onbuigzaam en sterk. Het materiaal is afgewerkt met een toplaag van keramisch materiaal. De douchebak zal iets kouder aanvoelen dan acryl door een lagere isolatiegraad. Hou rekening met het feit dat stukjes email kunnen afbreken wanneer er een hard object van grote hoogte op valt. Bij een douchebak in staal moet je dus opletten wanneer je een schaar, scheermesje of nagelknipper gebruikt.

3. Douchebak in Composiet

Composiet douchebakken zijn driemaal sterker dan acryl. Composiet bestaat meestal uit een mengsel van polyesterhars en natuursteen maar er zijn ook andere composietmaterialen. Het is een hard en vormvast materiaal. Het is erg geschikt voor vlakke douchebakken, voor inloopdouches maar ook voor vrijstaande douchebaden of standaard douchebakken. Het materiaal is wel duurder dan acryl en metaal. 

 

COMPOSIET DOUCHEBAKEN
Composiet is een materiaal dat bestaat uit een mengsel van verschillende materialen. Een composiet van polyesterhars en natuursteen komt vaak voor, maar er zijn nog vele andere soorten. Composiet combineert alle positieve eigenschappen van de materialen. Dit zorgt er voor dat composiet douchebakken een stuk sterker zijn dan douchebakken van bijvoorbeeld acryl. Sheet Moulding Compound is ook een soort composiet, wat veel wordt gebruikt voor douchebakken. Dit is een met vezels versterkt polyester en is dus een stuk duurzamer dan acryl. Het kan in alle mogelijke vormen gegoten worden, zo ook in de vorm van een mooie douchebak. SMC is, net als acryl, ook slipvast, waardoor het oppervlak niet zo glad is. Daarnaast voelt het ook warm aan de voeten.

Een composiet douchebak is heel gemakkelijk in onderhoud. Omdat het vrijwel poriënvrij is, kunnen bacteriën en zeepresten zich moeilijk aan het oppervlak hechten. Dit maakt dat een composiet douchebak ook erg hygiënisch is. Met een vochtige doek maakt u het eenvoudig schoon.

Een ander voordeel van een composiet douchebak is dat het erg slijtvast is en harder dan acryl. Waar acryl gevoelig kan zijn voor krassen, zal composiet hier weinig last van hebben.

 

 

ADRES

Roomweg 35A
5985 NS Grashoek

ONZE UREN

08:00 uur – 18:00 uur
Maandag – vrijdag

CONTACT

Telefoon:  06 15163110
Email: info@alards-sanitair.com